Vedlikehold av tilhenger

Vedlikehold av tilhenger
vedlikehold av tilhenger

Denne artikkelen kan inneholde reklame fra Google Adsense og reklame fra Adtraction Marketing AB sitt annonseringsprogram –  Les mer hvorfor her.

Vedlikehold av tilhenger. Se våre tips og råd.
En tilhenger er en viktig investering som krever regelmessig vedlikehold for å sikre at den fungerer optimalt og varer lenge.

 1. Inspeksjon før bruk
  Før du bruker tilhengeren, må du inspisere den grundig for å sørge for at alt er i god stand. Sjekk at alle lys fungerer, at dekkene er i god stand, og at det ikke er noen synlige skader på tilhengeren. Du bør også kontrollere kulekoblingen for å sikre at den er låst på plass og at sikkerhetskjeden er ordentlig festet.
 2. Rengjøring av tilhenger
  En tilhenger kan bli skitten etter bruk, spesielt hvis du har brukt den til å transportere skittent eller tungt utstyr. Rengjør tilhengeren etter hver bruk for å unngå at skitt og rusk samler seg opp og forårsaker skade. Du kan bruke en høytrykksvasker eller en enkel bøtte med såpevann og en myk børste for å vaske tilhengeren.
 3. Smøring av deler
  Tilhengerens bevegelige deler, som hjulakslingene og støtfangerne, trenger jevnlig smøring for å unngå slitasje og skade. Du kan bruke smøremidler som grafitt eller silikon for å smøre disse delene. Husk å smøre tilhengeren regelmessig, spesielt hvis du bruker den ofte.
 4. Tilhengerdekk
  Dekkene på tilhengeren må være i god stand for å sikre trygg kjøring. Sjekk dekktrykket før hver bruk, og pass på at det ikke er noen synlige skader på dekkene, som kutt eller bulker. Du bør også bytte ut dekkene hvis mønsterdybden er mindre enn 1,6 mm.
 5. Bremsesystem
  Tilhengere som veier over 750 kg eller som har en totalvekt på mer enn halvparten av bilens egenvekt, må ha bremsesystem. Du bør sjekke bremsene på tilhengeren regelmessig, og få dem sjekket av en profesjonell mekaniker hvis du opplever problemer med bremsene.
 6. Elektrisk system
  Tilhengeren har et elektrisk system som kobles til bilen din. Sjekk elektriske tilkoblinger regelmessig for å sikre at alt fungerer som det skal. Du bør også sjekke batteriet på tilhengeren hvis den har et eget batteri.
 7. Lagring på tilhenger
  Hvis du ikke bruker tilhengeren regelmessig, bør du lagre den på en tørr og ren plass. Hvis du har en tilhenger med bremsesystem, bør du også løfte den opp på støttehjulene for å avlaste bremsene. Du bør også dekke tilhengeren med et dekkende for å beskytte den mot vær og vind.
 8. Last på tilhenger
  Pass på at du ikke overbelaster tilhengeren.

Se flere av våre artikler under: